Startzondag: Kom tevoorschijn!

Morgen is het zover: dan beginnen we fris en vrolijk aan een nieuw seizoen met kerkelijke activiteiten. Deze startzondag staat in het licht van het jaarthema ‘Kom tevoorschijn’. Nu, die oproep is natuurlijk niet mis te verstaan:er wordt een beroep op u en jou gedaan om tevoorschijn te komen en op deze startzondag mee te doen. We hebben een eenvoudig maar mooi en zinvol programma, waarin vissen een grote rol spelen. Hoe dat zit met die vissen, merkt u vanzelf…

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

We beginnen met een zinrijke duin- en strandwandeling vanuit de Buurtkerk o.l.v. ds Janneke Nijboer, vertrek 9.00 uur, vanaf 8.45 uur verzamelen. Een mooi meditatief begin van de week voor de vroege vogels.

U bent hartelijk welkom om vanaf 9.45 uur binnen te lopen in de Buurtkerk: de koffie staat bruin en er is thee en limonade, de wandelaars zullen langzaam maar zeker terugkeren en u kunt al een klein visje laten spartelen. Rond 10.15 uur beginnen onze muzikanten te spelen en te zingen en dat is het sein om in de kerk te gaan zitten, zodat we met de viering kunnen beginnen.

In deze viering zien we allerlei gezichten tevoorschijn komen die ons bepalen bij de grote wereld waarin wij leven, we zien een aanstaande schooljuffrouw tevoorschijn komen met een aansprekend kinderverhaal, we zien zomaar een jochie in een bijbelverhaal tevoorschijn komen met vijf
broden en twee vissen, we zien een voorganger tevoorschijn komen die daar laagdrempelig betekenis aan geeft, we zien een jeugdwerker en een kerkelijk werker voor ouderen tevoorschijn komen en ga zo maar door…er valt heel wat te beleven!

Lisanne Barnhoorn bezig met de voorbereidingen voor de startdienst. Komt u zondag kijken naar het eindresultaat!

Na de dienst, zo rond 11.30 uur, is er weer alle ruimte voor ontmoeting om na te praten en dat loopt dan uit op een lekkere lunch met vissoep, breekbrood en salades, want we laten u en jou niet zomaar gaan. Het is de bedoeling dat we zo een inspirerend begin maken met elkaar.

Het programma in het kort:
8.45 uur: verzamelen zinwandeling
9.00 uur: vertrek zinwandeling
9.45 uur: kerk open voor ontmoeting
rond koffie, thee en limonade
10.15 uur: aanvang kerkdienst
11.30 uur: napraten met koffie, thee en limonade