Afgelopen 2 jaar zijn jongeren uit de kerk de uitdaging aan gegaan om in de zomer 2 weken naar Roemenië te gaan. Namens de kerk hebben zij daar gewerkt aan projecten van Diaconaal Centrum de Bakkerij uit Leiden. De Bakkerij heeft al jaren contacten in de Roemeense stad Targu Mures. Jongeren uit Nederland werken daar elke zomer in het kindertehuis, het bejaardenhuis en in/aan huizen in een naburig dorp. Ze doen praktische klussen als schilderen, schoonmaken, stenen maken, kleding sorteren en met de kinderen spelen. Er wordt samen gewerkt met een groep Roemeense jongeren. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning, een dagje uit, de stad in en de omgeving verkennen. Elk jaar weer de moeite waard, voor alle jongeren van 16-21 jaar! Als je nog meer wilt weten kijk dan op de website van de Bakkerij www.debakkerijleiden.nl

Het laatste bericht was al weer in oktober van 2012. Hoog tijd dus om weer van ons te laten horen.

In december heeft Jacqueline Schoonwater een bezoek gebracht aan het project en de kinderen waren enthousiast aan het huiswerk maken en zongen een Nederlands kerstliedje voor haar. Positieve berichten dus.

Op zondag 20 januari zal in beide oecumenische kerkdiensten koek en cake verkocht worden waarvan de opbrengst voor het Pici huis in Targu Mures is. Deze diensten zijn in de Oude Jeroenskerk en in de Maria ter Zee kerk. Jongeren van M25 zullen helpen met bakken en verkopen van de spullen. Niet alleen om bij de koffie in de kerk van te genieten maar het is ook mogelijk om wat te kopen om mee naar huis te nemen of cadeau te doen. En mocht u zelf een bijdrage willen leveren door iets te bakken dan horen we dat natuurlijk graag. Even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met u op. U kunt natuurlijk ook bellen naar 071-3618149.

Ook kunt u nog steeds appeltaart bestellen voor 10 euro waarvan de gehele opbrengst voor het Pici huis is. En nog gratis thuisbezorgd ook.

Verder is het goed als u zaterdag 13 april vast in uw agenda zet. Dan zal er nl een benefietconcert worden gegeven waarvan de opbrengst natuurlijk voor het Pici huis is. Hoe het programma er precies uit gaan zien is nog een verrassing maar zorg in ieder geval dat u er bij bent. Plaats is in ieder geval de Vinkenhof.

Komende week heb ik een afspraak met mensen van de bakkerij en hoop ik meer te weten over een evt jongerenreis in de zomer. Fijn om te vermelden is dat ook de Katholieke kerk geïnteresseerd is in het project en mogelijk mee wil participeren. Mooi om zo`n doel breed gedragen te zien door de kerken in Noordwijk.

Volgende keer mogelijk meer over de talentenveiling.