In het vierjaren-traject zoekt de kerk contact met alle kinderen en jongeren die gedoopt zijn en ook met hun ouders. Elke vier jaar komen kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd in een groep bij elkaar. Dit is als ze 4, 8, 12, 16, 20 en 24 jaar oud zijn. De ouders worden ook uitgenodigd om te praten over onderwerpen die te maken hebben met hun kinderen. Bijvoorbeeld over geloofsopvoeding of ‘wat doe je thuis met doop en avondmaal?’. Onderwerpen voor de kinderen zijn: doop en avondmaal (8 jaar), de Bijbel (12 jaar), verleg je grenzen (16 jaar) en belijdenis (20 jaar). Op 24 jarige leeftijd krijgen jongeren bezoek van iemand uit de kerk om te horen hoe het gaat.

Het eerste jaar van het traject is opgestart met de groepen voor kinderen van 4, 8 en 12 jaar. Bij de groep van 4 jaar hebben we een spannend verhaal uit de bijbel nagespeeld. Bij de groep van 8 jaar hebben we in de kerk rondgekeken wat we konden vinden over de doop én met alle ouders, broers en zussen gegeten met als thema ‘avondmaal’.