Zondag 13 oktober 2019 heeft Jan van Duin afscheid genomen als vaste organist van de Buurtkerk. Voor zijn grote inzet voor de kerk heeft hij daarbij als blijk van waardering onder andere een onderscheiding/insigne van de Protestantse Kerk in Nederland ontvangen.

De wijkgemeente Noordwijk van de Protestantse Gemeente te Noordwijk is op zoek naar een verbindende, inspirerende en creatieve

Predikant pionier (m/v) 0,5 fte

voor een periode van vier jaar.

Die samen met het Pioniersteam van Windkracht 3pt0 in het diepe durft te springen en  zorgt voor verdieping en inspiratie voor onze doelgroep van 25-50 jaar. Door middel van de pioniersplek wil de wijkgemeente Noordwijk gericht zorg en aandacht geven aan de 'middengroep'. Dit heeft al geleid tot de start van Windkracht 3pt0 in 2013.

De pionierspredikant werkt midden in onze levendige en veelzijdige gemeenschap met zo’n 2100 leden en een team van drie predikanten, een jeugdwerker en een kerkelijk werker ten behoeve van het ouderenpastoraat. Binnen de gemeente is verder een groot aantal vrijwilligers actief.

De gemeente kent een grote diversiteit aan vieringen. Naast de reguliere kerkdiensten zijn er regelmatig bijzondere diensten zoals kerk- en schooldiensten, vespers en diensten voor jong en oud met een thema. Voor deze diensten beschikt de gemeente over twee kerkgebouwen, ieder met een geheel eigen karakter. Voor de activiteiten voor de verschillende doelgroepen is er een multifunctioneel kerkelijk centrum.

De activiteiten van Windkracht 3pt0 vinden plaats in het Windkrachthuis in het centrum van Noordwijk aan Zee. Hier bevindt zich ook de werkplek van de pionierspredikant en de jeugdwerker.

De kerntaken van deze predikant(e) zijn als volgt samen te vatten: Het op verschillende manieren inspireren, motiveren en mobiliseren van de ‘middengroepers’ door :

- leiding te geven aan het vrijwilligersteam van Windkracht 3pt0;

- de geloofs- en levensvragen van deze groep centraal te stellen in bijeenkomsten, leerhuis, vorming en toerusting en in diensten voor jong en oud;

- samen met de ‘middengroepers’ en in overleg met de andere predikanten en jeugdwerker nieuwe vormen van vieringen en gemeente-zijn te ontwikkelen;

- jaarlijks voor te gaan in ongeveer tien vieringen in de gemeente.

Mede gezien de bijzondere opdracht gaan onze gedachten uit naar een predikant(e) die:

- een aantoonbare affiniteit heeft met het leven van en werken met genoemde doelgroep;

- in staat is deze mensen te inspireren en in te haken op wat hen specifiek bezig houdt;

- een pionier is in het zoeken naar nieuwe vormen van gemeente zijn;

- binnen de gemeente ruimte weet te creëren voor de beleving van deze 'middengroepers' en daarbij het gemeente-zijn met de andere leeftijdsgroepen weet vast te houden en te versterken;

- vernieuwende ideeën heeft over het ‘ondernemerschap’ van de pioniersplek en meedenkt over het financiële beleid van de pioniersplek nu de subsidie vanuit de landelijke kerk afloopt.

Klik hier voor de profielschets van deze functie

Klik hier voor informatie/profiel over de Protestantse Gemeente van Noordwijk

Verdere informatie over Windkracht 3pt0 is te vinden op  www.windkracht3pt0.nl Informatie over de Protestantse Gemeente van Noordwijk is te vinden op www.pkn-noordwijk.nl

Indien u belangstelling heeft, kunt u zich voor nadere inlichtingen wenden tot de voorzitter van de beroepingscommissie, Marjan van der Niet 06‑81080438.

Uw schriftelijke reactie met een curriculum vitae kunt u tot uiterlijk 18 november 2019 sturen naar Peter Barnhoorn, (secretaris beroepingscommissie): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De eerste kennismakingsgesprekken zijn gepland op zaterdag 23 november 2019.

Goliath, vorige week nog een van de hoofdpersonen bij de Startdienst in de Buurtkerk, was vandaag, zondag 15 september 2019 op toernee. Ook tijdens de middagviering in het Kruispunt op de Willem van de Bergh ging het over David en Goliath en ook hier heeft Goliath niet overwonnen! De dienst werd geleid door Marion Rijsdijk en Delight verzorgde de muziek.

Veel mensen vinden het lastig om in de hectiek van het alledaagse leven tot rust te komen. Het lijkt soms wel alsof je nauwelijks de tijd hebt om op adem te komen en het is niet eens zo makkelijk om te zeggen waar dat aan ligt.

Niet alleen jongeren hebben daar last van, ook ouderen merken soms met verbazing dat hun agenda alleen maar voller lijkt te worden.

Regelmatige beoefening meditatie kan een steun in de rug zijn om de touwtjes van je leven weer in handen te krijgen. Op de tweede of derde woensdag van de maand bent u van harte welkom om mee te doen met de meditatiecyclus van de Protestantse wijkgemeente Noordwijk.

Avonden met gebedsmomenten, stilte, luisteren naar muziek, concentratie op de adem helpen om te verstillen en in contact te komen met je levensbron. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor beginners en gevorderden. De deelnemers hebben verschillende religieuze achtergronden. De avonden kunnen los van elkaar worden gevolgd. Het verdient voorkeur om mee te doen aan de hele cyclus.

Data en tijd najaar 2019:
woensdagavond 18 september, 16 oktober, 13 november. Voorjaar 2020:
5 januari, 12 februari, 22 april en 24 juni (op het strand)
van 19.30 – 21.00 uur
Plaats: De Vinkenhof