Voorpaginafoto
Protestantse Gemeente Noordwijk

Op donderdagavond 23 januari wordt er in zalencentrum De Vinkenhof aan de Achterzeeweg in Noordwijk door de Protestantse gemeente en het Noordwijkse Leerhuis een avond georganiseerd over een actueel en belangrijk ethisch thema.

Sinds de hele DNA-structuur van het menselijk lichaam in beeld is gekomen, heeft er verder onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijkheden van ‘knip en plakwerk’ in het DNA. De gedachte is dat er op deze wijze erfelijke ziekten bestreden en zelfs voorkomen zouden kunnen worden. Deze medisch-biologische ontwikkeling betekent dat er steeds dieper ingegrepen kan worden in de kiem van ons menselijk bestaan en dat brengt natuurlijk de vraag met zich mee: in hoeverre willen we dat? Mag alles wat kan? Sommigen zien de ontwikkeling al verder gaan richting verlanglijstjes welk kind je het liefste zou willen hebben. Hoe volmaakter hoe beter? Mogen er straks nog kinderen met bijvoorbeeld het syndroom van Down geboren worden of moet dat in ons streven naar perfectie voorkomen worden?

Het brengt dus diepgaande vragen met zich mee die te maken hebben met ons mensbeeld, met onze ideeën over maakbaarheid en onze opvattingen over hoe het leven bedoeld is. Voor de pauze luisteren we naar Henk Jochemsen, bijzonder hoogleraar met o.a. ethiek van nieuwe technologieën als aandachtsgebied. Na de pauze is er alle ruimte voor vragen, opmerkingen en onderling gesprek.

Aanvang 20.00 uur en inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Aanmelding kan bij Simon Dingemanse  t. 0713645206  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.