Afdrukken
Vrijdag 15 april werd in en in de buurt van de Vinkenhof de Paaschallenge gespeeld. Er was een groep van 10 deelnemers in de leeftijd 12-18 jaar en een iets kleinere groep vanuit de GJV die het interactieve spel speelden. Op een laagdrempelige manier ontdekten de groepen de betekenis van Jezus’ dood en opstanding.
 
Het was leuk, gezellig, leerzaam en soms een heel klein beetje eng. Met name toen het donkerder werd. De spellen werden met enthousiasme gespeeld. De opdrachten kregen de deelnemers via hun mobiele telefoon vanuit een ControlRoom. Op basis van het principe van het bekende spel Wie Is De Mol had iedere deelnemer een avatar en moest die identiteit geheim houden. Ondertussen moest men daarmee wel proberen enkele spellen te saboteren. De rugzakken waren tijdens het spel zwaar door de symbolische zandzakken die er in zaten maar na het Kruis waren de tassen opeens veel lichter om te dragen omdat de zandzakken vervangen waren door ballonnen. Tijdens het spel zou er ook iemand de dubbelrol van ‘Jezus’ hebben maar aan het eind bleek er helemaal niemand die dubbelrol van ‘Jezus’ te hebben. Iedereen had wel zijn of haar beste gedaan om te doen alsof hij/zij Jezus was. Na Pasen werden de volgelingen van Jezus gevraagd om steeds te doen zoals Jezus iets deed. Niemand is Jezus maar de opdracht is om te doen als Jezus.
 
Het was al met al een mooie avond. De tijd ging snel waardoor het wel wat laat was. Daar zal de volgende keer beter op gelet worden maar dat de tijd zo snel ging was een teken dat iedereen het naar het zin had.