Na twee jaar van afwezigheid staan tijdens de Markt onder de Linden de deuren van de Oude Jeroenskerk weer wagenwijd open om alle Noordwijkers en bezoekers van de tuinenmarkt te verwelkomen. De Protestantse Gemeente Noordwijk organiseert op 11 en 12 juni ‘De Kerk B(l)oeit’.

Een divers en doorlopend programma in de Oude Jeroenskerk is voor iedereen toegankelijk. Ook de kerktuin met heemplanten en klaprozenveld is altijd een publiekstrekker tijdens deze dagen.

Open podium

Een mooi en gevarieerd programma is samengesteld, en tijdens openingstijden zal ieder uur een optreden verzorgd worden door verschillende muziekgroepen, muzikanten en koren.

Expositie

Dit jaar is er ook weer een prachtige kunstexpositie met werken van veelal plaatselijke kunstenaars. Laat u verrassen door deze hedendaagse kunst in de eeuwenoude ambiance van één van Noordwijks iconische gebouwen.

Boekenmarkt

In de kerk is er dit jaar ook een kleine boekenmarkt, waarvan de opbrengsten in zijn geheel naar de goede doelen gaan. De moeite waard om even lekker rond te neuzen.

Kerkcafé

In een brocante sfeer is het, in de kerktuin of in het koor van de Oude Jeroenskerk, goed vertoeven. Even bijkomen van de ‘Markt onder de Linden’ en onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers, kan in ons ‘Kerkcafé’.

Goede doelen

De opbrengst van boekenmarkt en kerkcafé gaat in zijn geheel naar twee goede doelen:

Het Wake up! Early Education Centre is een kinderdagverblijf en kleuterschool voor de dagopvang en het onderwijs aan jonge kinderen van twee tot zes jaar, in Windhoek in Namibië. De exploitatie van het centrum is in handen van een lokale stichting met een lokaal bestuur: de Penduka Daycare Centre Trust.

De Namibische overheid voorziet in gratis basisonderwijs vanaf 5 jaar. Voor peuters en kleuters is er geen onderwijs vanuit  de overheid. Vroegtijdig onderwijs is de basis voor een succesvolle ontwikkeling van kinderen. Met het Wake up! Early Education Centre laten principal Jolandi Seibes en haar leerkrachten (allen uit Namibië) de overheid zien hoe succesvol kwalitatief goed peuter- en kleuteronderwijs is voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Wake up! werkt op basis van de Montessori-methodiek. De leerkrachten volgen daarvoor een 3-jarige Montessori-opleiding in Namibië.

Ouders van leerlingen worden nauw betrokken bij het onderwijs van hun kinderen. De kinderen krijgen snacks en een warme maaltijd op school. De ouders betalen schoolgeld naar draagkracht.

Het Picihuis is een kleine instelling in TarguMures (Roemenië), die naschoolse opvang verzorgt voor straatkinderen. De kinderen krijgen hier huiswerkbegeleiding, een maaltijd en zonodig schone kleding. Een voorwaarde is dat ze overdag naar school gaan. Op deze manier werkt men aan een volwaardige opname van deze kinderen in de Roemeense maatschappij.