Voorpaginafoto
Protestantse Gemeente Noordwijk

Misschien is u bekend dat in veel landen kinderen vanaf 1 december iedere dag 24 keer een klein, papieren deurtje in een adventskalender openen en achter elk deurtje een chocolaatje vinden. Zo kan je smikkelend aftellen tot het kerstfeest.

Dit jaar hebben wij ook in Noordwijk een adventskalender, een Levende Adventskalender zelfs, nog! Die werkt net zo als een papieren exemplaar die thuis aan de muur hangt. Alleen met grotere deuren, namelijk echte huisdeuren die op 1 t/m 24 december een uur lang, tussen 19 en 20uur, voor iedereen opengaan die aanbelt – en met een verrassing wat daarachter te vinden is. Dat kan een chocolaatje zijn (of twee), maar ook iets heel anders: thee en koffie met wat gebak, een interessant levensverhaal of gespreksonderwerp, een in te studeren kerstlied, livemuziek, een boeiende hobby waarover iets te bewonderen of te beluisteren valt, een mooi kerstverhaal, gewoon wat gezelligheid – om maar een paar voorbeelden te noemen. Ontmoeting en gezelligheid staan voorop, degene(n) die achter de betreffende deur wonen, maken deel uit van die verrassing en iedereen die dat geinig vindt, is welkom, óók u!

Klik hier voor het bekijken van de volledige kalender, waar u hem ook kunt afdrukken!

Voor de adressenlijst van of vragen over de Levende Adventskalender kunt u terecht bij ds. Axel Wicke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-16395486.