Normaal gesproken zou er bij een kerkdienst in/rondom de Oude Jeroenskerk geen beelduitzending van KerkTV zijn. Voor deze speciale gelegenheid is er een uitzondering en wordt de startdienst geheel uitgezonden via KerkTV en is te bekijken o.a. via www.kerkomroep.nl. Om ook de mensen in en rondom Woon-Zorgcentrum Groot Hoogwaak de start van het seizoen mee te laten beleven is er 9 september een extra bijeenkomst in de Recreanette waar de startdienst live kan worden bekeken op het grote scherm. Ook hier is er net als in de Oude Jeroenskerk om 9:45 uur al koffie! Op deze manier is iedereen met elkaar verbonden rondom de start van het nieuwe seizoen. Naast deze extra bijeenkomst gaat ook de reguliere bijeenkomst op 2 september gewoon door!

Programma Startzondag 9 september 2018 In grote lijnen bekend:

± 9:30 uur verzamelen in koor Oude Jeroenskerk met koffie, thee, limonade
± 10:00 uur aanvang dienst in het koor Oude Jeroenskerkk waarna gezamenlijk naar de buiten gegaan wordt voor de openluchtdienst
± 11:15 uur koffie, thee, limonade in het koor
± 11:45 uur aanvang vossenjacht / orgelconcert
± 12:15 uur lunch
± 13:00 uur einde

Meer informatie bij startzondagcommissie: Peter Barnhoorn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-40339250

Sinds juni 2018 staat er in de hal aan de Huis ter Duinstraat-kant van de Buurtkerk een scheepsmodel dat gemaakt en geschonken is door dhr. W. Dieleman. In veel Protestantse Kerken langs de Nederlandse kust is een scheepsmodel te vinden. In de Buurtkerk ontbrak deze nog maar met deze gewaardeerde schenking is er nu in deze kerk een scheepsmodel te vinden.

De kast waarin het scheepje staat is gemaakt door het technisch team van de Buurtkerk.

Bij de Vinkenhof is een AED opgehangen. Daarbij is er voor gekozen om deze te plaatsen in een zogenaamde ‘buitenkast’ zodat ook de buurt er bij calamiteiten gebruik van kan maken. De kast waarin de AED hangt is voor buitenstaanders alleen toegankelijk na ontvangst van een code die via de hulpdiensten wordt uitgegeven.