Catechese

Proef

Het is van onschatbare waarde om kinderen van jongs af aan vertrouwd laten worden met de Bijbelverhalen en rituelen van de kerk. Daarom bieden wij op een interactieve manier maatwerk voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Vanaf de herfst tot in de Veertigdagentijd zullen er catecheses in blokken plaatsvinden. We nemen aan het begin van het seizoen  met de ouders en verzorgers contact op om te peilen, welke dagdelen het beste zouden schikken.

We hopen bij elkaar te komen in catecheses voor drie leeftijdsgroepen: Kindercatechese (6-8 jaar) 2 maal op de woensdagmiddag voor de diensten van jong & oud in november en februari. Catechese in de bovengenoemde periodes voor de leeftijd groep 7 basisschool t/m de brugklas en catechese voor de groep 14 plussers. Een catechese duurt ca. 3 kwartier.

Ook is er ruimte voor bijzondere catecheses, zoals over het kerkorgel, muziek, de geschiedenis van (kerkelijk) Noordwijk, kunst, etc. We sluiten het seizoen af met een leerzaam en gezellig uitje. Afgelopen jaren bezochten we in mei de Koninklijke Marine en de geestelijke verzorging in Den Helder en het Atlantikwallmuseum in Noordwijk.

Via de catechese -en ouderappgroep, Kerkwijzer en Zondagsbrief houden we je op de hoogte.