Wijkgemeente Noordwijk

ds S.J. Dingemanse

Beste Website-bezoeker,

Op 11 juni 2017 ben ik als predikant begonnen in de Protestantse Gemeente Noordwijk. Vóór de periode in Noordwijk ben ik negen jaar dominee geweest in Maarn, daarvoor acht jaar in Meppel en  tien jaar in Odijk en de eerste vijf jaar op Schiermonnikoog. Ook ben ik nog enige jaren werkzaam geweest als docent godsdienst en maatschappijleer in het voortgezet onderwijs.

Mijn geboortejaar is 1958, ik ben getrouwd, heb drie volwassen kinderen met een partner en zes kleinkinderen.

De Protestantse Gemeente Noordwijk streeft er naar een open en gastvrije gemeente te zijn en probeert zoveel mogelijk mensen binnen en buiten de kerk te betrekken bij het leven van de kerkgemeenschap. Mijn pastorale werkgebied ligt zowel in Noordwijk aan Zee als Noordwijk binnen en daarbij werk ik nauw samen met mijn collega ds. Petra van der Burg. Daarnaast werk ik ook graag samen met de predikant die als pionier werkt vanuit Windkracht 3pt0, met de jeugdwerker en de kerkelijk werker voor het ouderenpastoraat.

Ik werk met plezier als fulltime predikant in deze gemeente en verheug me steeds opnieuw in de samenwerking met vele vrijwilligers op allerlei gebieden. Ik sta graag in het midden van de protestantse kerk met zoveel mogelijk voelhorens naar de samenleving. Ik voel me thuis in deze gemeente die de nodige veelkleurigheid heeft en waar ruimte is voor nieuwe initiatieven. Als u mij als theoloog beter wilt leren kennen, kunt u de twee boeken lezen die ik geschreven heb, namelijk In beweging blijven. De gemeente op reis met de middengeneratie. Uitgeverij Skandalon 2010 en Leven tussen goed en kwaad. Denken over God en het goede leven bij ervaringen van zinloosheid. Uitgeverij Boekencentrum 2015.  Via een link op deze website kunt u ook kennis nemen van mijn laatste preken (o.a. via www.kerkomroep.nl) en als u –wel of geen kerklid- er behoefte aan heeft om contact op te nemen voor informatie, consultatie of een vertrouwelijk gesprek, dan kunt u mij bellen of mailen. Een predikant is aangesteld om tijd te hebben voor mensen, dus er moet altijd een gaatje te vinden zijn.

Contactgegevens Simon Dingemanse

ds P. v.d. Burg

Ds. Petra van der Burg is, na ruim een jaar in Noordwijk als interim predikant werkzaam geweest te zijn, sinds 22 januari 2017 als part-time predikant (80%) verbonden aan de wijkgemeente Noordwijk.

Contactgegevens Petra van der Burg

Predikant pionier

Kerkelijk werker

Jeugdwerker

Vacant

Voor informatie / profiel over de Protestantse Gemeente van Noordwijk klikt u hier.

Wijkgemeente Ichthus

ds J.A.J. Pater
Willem van Beelenstraat 24
2202 XG  Noordwijk